Adventní rumový kalendář 2023

Blíží se Vánoce a advent, což znamená, že každý den budeme otevírat v adventním kalendáři jedno okýnko. Někdo tam najde čokoládku a někdo lahvičku s rumem. Pro děti je ten s čokoládkami, pro dospělé je tu rumový adventní kalendář, ve kterém najdete 24 unikátních vzorků a ještě něco navíc.

Rumový kalendář 24 Days of Rum je vydáván dánskými odborníky již několik let. Každý rok tvůrci pečlivě vybírají kvalitní rumy, které do této degustační sady zabalí. V roce '22 jsou rumy skryty ve stylové tmavé krabici se zlatým popisem. To je ideální dárek pro každého.

rumový kalendář adventní

Luxusní černý box se zlatým nápisem v sobě ukrývá...

Krásně zabalený rumový kalendář v sobě schovává 24 vzorků rumů z celého světa a k tomu 2 skleněné skleničky. Nechybí v něm ani archy na poznámky, ať vyplníte jejich chuť, vůni a poznámky k rumům.

V kalendáři najdete 24 rumů z různých koutů světa. Jeho tvůrci letos vybrali zástupce pro jednotlivý stát a vy tak ochutnáte rum nejen z Ameriky, ale i Evropy. Nebudu napovídat, co všechno v něm najdete, ale pokud hledáte rum z České republiky, tak ten tam nenajdete.

Každý den tam objevíte jinou degustační lahvičku. Někdy se jedná o známou značku, někdy ne. V každém případě vás nikdy nezklame, ať už s pitím rumu začínáte, nebo už zdaleka nejste žádný zelenáč.

z druhé strany
dvě skleničky

Jak vypadá rumový kalendář?

Velký černý box je nejprve zabalen do fólie, po otevření boxu z něj vypadnou dva poznámkové archy a na jedné straně krabice je připraveno úvodní přivítání a seznam zemí, ze kterých tentokrát ochutnáte rum.

Na druhé straně uvidíte jen čísla a obrys skleniček. Nejprve se hodí opatrně vyndat skleničky, ty omýt a pak se můžete pustit do ochutnávání, až bude ten správný den.

Každá degustační lahvička je označena názvem rumu s jeho typickým designem, ať víte, co si pořídit, pokud vám tento rum bude chutnat. Do archu si nezapomeňte poznačit, jak vám daný rum chutná a jaké mu dáváte hodnocení.

archy na poznámky

Při ochutnávání se budou archy na poznámky hodit

Degustační lahvička s objemem 20 ml může vypadat na první dobrou, že je titěrná, ale opak je pravdu. 20 ml je dostatečné množství na ochutnávku nejen pro jednu osobu, ale i pro dvě. S tím výrobce 1423 - World Class Spirits rovněž počítá, proto tam najdete dva archy.

👍 1423 World Class Spirits je dánská společnost, kterou založili tři kamarádi, milovníci rumů. Pečlivě vybrali rumy, které zachutnají každému. Ochutnejte v adventní období každý den jednu miniaturní lahvičku s někým, koho máte rádi nebo jen tak.

Ochutnávejte ve skleničkách

Kromě 24 rumů najdete v kalendáři dvě elegantní skleničky, které doplňují sadu. Skleničky jsou ze skla a hodí se do nich nalít dobré pití.

v kalendáři jsou dvě skleničky

Všechno je dokonale sladěné

Jedná se o zkoušku vůle

Barbar by vypil všechny lahvičky během jednoho či dvou dnů, ale milovník si bude chtít každou lahvičku pořádně vychutnat, i když to bude svádět k vypití další lahvičky. Opravdu vypijte každý den jednu lahvičku, udělejte si z toho příjemný rituál, který poctivě dodržíte.

Jedna lahvička je určena na jeden den. Zapomeňte na podvádění a dokažte si, že máte silnou vůli, i když to někdy bude dost těžké.

rumový kalendář a dvě lahvičky

Otevřený kalendář s právě vyndanými lahvinkami

👍 Kalendář je zajímavě zpracovaný a rum je ukryt v malých lahvičkách. Rovněž se jedná o skvělý tip na dárek, který potěší každého. Jeho cena je aktuálně pouze 1 999 Kč. Prodávají ho v tomto e-shopu.

A jaká je moje recenze?

Rumový kalendář vypadá luxusně a jako dárek každého potěší. Ale pokud ho budete pít během adventu, náramně si ho zpříjemníte. V malých lahvičkách najdete 24 různých rumů, z nichž některé budete znát, některé ale ne. Na některé jste už určitě zapomněli, ale jejich chuť vaše chuťové pohárky opět poznají.

Nechci popisovat, jak chutnají, ať máte překvapení. Lahvičky vypadají krásně a rumy chutnají naprosto skvěle. Oceňuji, že jsou u kalendáře dva archy na poznámky, ať vím, který rum si pořídit. Už jsem si jich několik poznačil, protože chutnají velice dobře a uvidím, kolik jich nakonec bude, až ochutnám všechny.

To stejně se stane i u vás, jejich chuť nenechá chladného žádného začátečníka ani milovníka rumů. Alespoň budete vědět, co v dalším roce pít.

Tak jako v minulých letech, tak i letos bylo vyrobeno omezené množství rumových kalendářů. Za chvíli již může být sada pro rok '22 vyprodána, a pokud budete váhat, jedinou možností je počkat nový rok (pokud se bude tato akce opakovat).